måndag 27 oktober 2014

Solig söndag och ljuvlig citronkaka.

Hej på er alla och hoppas att ni har haft en finfin dag! Jag har tillbringat arbetsdagen i Lund med 15 kolleger och chefen.
Vi har hunnit med lite av varje bl.a viktiga diskussioner och ett besök av Lunds eminenta fältgrupp som gör en så viktig insats för Lunds ungdomar.

Jag måste bara visa några bilder från igår när det var så här vackert höstväder.
Bilder tagna från vår altan på morgonen.



Vad tror ni att det här blev? 

Helt fantastiskt god kaksmet.....

Det färdiga resultatet, en citrongul och jättegod kaka.
En klick vispad grädde till är inte helt fel.


Om man väljer en vanlig form med avtagbar botten så rekommenderar jag dubbel sats,
 annars bli kakan ganska platt.

Citronkaka

2 ägg
2 dl socker
150 gr smält smör
1 citron
1,5 dl mjöl
1/2 tsk bakpulver

Garnering:
Vispad grädde och citronskivor.
Eller så kan man sikta florsocker på kakan och servera grädden bredvid.

Nåväl, blanda de torra ingredienserna, vispa upp äggen och sockret. Smält smöret och blanda allt i en bunke.
Häll i smord form och grädda i ca 20 minuter 175 grader.
Lätt som en plätt och syndigt god. Kakan ska vara lite kladdig och lös när du tar ut den från ugnen.

Njut av en härlig kombination av sött och syrligt.
Dags att fixa middag.
Kram @nneli

  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar