onsdag 7 mars 2018

Enkelt och gott matbröd.

Här kommer även det utlovade brödreceptet. 
Det blev riktigt gott med mjukt innehåll och hård skorpa. 
Receptet ser ni nedan:






 1 stort bröd
  • 5 dl vatten, 37 grader
  • 1,5 tsk 
Salt
  • 1 dl bra olivolja

  • 3 msk Ekologisk honung
  • 13-14 dl vetemjöl special jag tog istället 3/4 grahamsmjöl 
  • 50 g färsk jäst
  • Rör ut jäst i vatten. Lägg i salt och rör ner honung. Häll i olivolja och mjölet efterhand. Knåda degen ordentligt under tiden du häller ner mjölet. Ta upp degen på mjölat bord och knåda. Tryck ut degen och vik den dubbel till ett bröd. Pudra den med mjöl och låt jäsa UTAN duk på ett bakplåtspapper/plåt. Låt den jäsa cirka 1 timme. Sätt ugnen på 225 grader. Snitt bröd med en vass kniv och grädda i mitten cirka 25 minuter. Låt svalna innan du skär i brödet.

Lycka till! Brödet kan passa utmärkt till soppan i förra inlägget.

Ha en härlig kväll!!

@nneli 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar