Nu ska ni få receptet på den utsökt goda banankakan som
jag bjöd på här hemma igår eftermiddag.
Saftig och god med en len smak av banan och mjölkchoklad.
|
Jag gräddade min banankaka i mina gamla antika formar och då räckte smeten till en normalstor och en liten.
Här kommer receptet:
1 ägg 1,5 dl socker 2 stora eller som jag tog tre mindre mogna bananer 1/2 dl smält smör 4 msk grädde 2 1/4 dl vetemjöl 1/2 tsk bikarbonat 1 tsk bakpulver 1 tsk vaniljsocker 60 gr hackad mjölkchoklad
Ugn 175 grader. Vispa ägg och socker pösigt. Mosa bananerna och tillsätt dem. Blanda smör och grädde och blanda ned i smeten. Blanda alla torra ingredienser och vänd ned även dem. Rör till sist ned chokladen. Häll smeten i smord och bröad form och grädda mitt i ugnen ca 30-40 minuter. |
|
Mina gamla formar passade perfekt.
Kram och lycka till med baket! |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar