torsdag 17 september 2020

Mysigt besök hemma hos Johanna och Oliver och ett besök i mössens miniatyrvärld i centrala Lund.

Hej alla fina bloggläsare! Det blev en liten skrivpaus här,inte av någon speciell anledning men ibland blir det så. Man tänker att jag har inget speciellt att berätta, men eftersom ni faktiskt är många som följer min lilla blogg så fortsätter jag självklart att skriva. Många har följt mig sedan starten och det är måånga år nu.  

Jag har njutit av härliga sensommardagar, perfekt med lite sol och värme innan vi går in i "höstmood". Vi har suttit ute och ätit middag i kvällssolen och en och annan skön promenad har det också blivit förstås. 

Min mor har opererats för artros i knät den här veckan, nu kurerar hon sig, men sen ser vi fram emot sköna promenader och annat kul tillsammans. I tisdags var det bokklubbsträff hos kär vän i Skanör men, p.g.a jobb och lite annat så fick jag tyvärr stå över denna gång. 
Bilderna nedan är från mitt senaste besök hos Johanna i förra veckan. Hon har höstfixat i deras vardagsrum och fått in en del höstgult till det blå. Ja, hon har ärvt sitt inredningsintresse från sin mor. 

Ikväll ska Mårten till Jakob och Sofia och fixa lite el, kablar m.m. Det är kul för de har ganska olika inredningsstil, våra barn. 
Johanna och Oliver har modernt, mycket blått, milt grönt och svart,  sköna plädar, massor med kuddar,gröna växter och kul inredningsdetaljer. 
Jakob och Sofia har mera 60-talsstil med mycket teak, satsbord, mustiga färger, gammalt vitrinskåp, mörkgrön sammetssoffa, massor med färgglada palettblad och passande accessoarer till sin stil. 

Johannas jättegoda banankaka med choklad och en touche av salt. Till detta starkt gott kaffe, vilket var en perfekt kombo.
               








Vi hann även med ett ganska sent besök för att titta på de vackra och detaljrika små husen för stadens möss. Vi var på Nygatan och Magle stora kyrkogata och beundrade de små miniatyrhusen, ett studentboende och en skivaffär. Vi har apoteket kvar. Där blir det nog ett besök idag för jag ska en sväng till Botaniskan i Lund och då passar det utmärkt.       


Mössens underbara skivaffär på Nygatan. Passa på att titta om ni är i Lunds centrum! 


Också studentboendet på Magle Stora Kyrkogata.  Johanna har fotograferat mig när jag fotograferar detta. hahaha... 
 





 

2 kommentarer: