Här kommer mitt utlovade recept som från början är Anna Bergenströms men som jag har ändrat om liiite:
Klassisk fisksoppa för 4 personer
1 finstrimlad purjolök
2 skivade vitlökar
1 kuvert saffran
0,5 tsk hela fänkålsfrön
3 msk vetemjöl
1,2 liter vatten+2 fiskbuljongtärningar
2 burkar krossade tomater
1,5 dl vispgrädde
500 gr fiskfile´som t.ex lax, torsk eller annan fisk eller blandat.
Persilja, räkor och citron
Fräs purjo och vitlök i smör.
Tillsätt saffran, fänkål och mjöl och rör om.
Späd med vatten, lägg i buljongtärningarna och låt koka i 8-10 minuter.
Häll i grädden och tomatkrosset och låt koka upp på nytt.
Dela fiskfileerna i mindre bitar och lägg dem i den
kokande soppan i ca 5 minuter.
Lägg sist i räkor om ni önskar och pressa i lite citron.
Servera med en hemmagjord aioli och bröd.
Smaklig spis!!
I lördags skivade jag franskbröd och bredde på vitlökssmör och soppan serverades med vitt vin. Supergott! |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar