2 ägg
2 dl socker
2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 dl hett vatten
Glasyr
100 g smör
1 dl socker (här fick jag ta 0,5 dl socker och 0,5 dl riven vit choklad.)
2 tsk (rågade) vaniljsocker
1 äggula
1 dl riven kokos
Sätt ugnen på 175 grader.
Vispa ägg och socker pösigt.
Blanda ihop mjöl och bakpulver och blanda ner det i smeten samt det heta vattnet.
Häll smeten i en smörad och mjölad form (gärna med avtagbara kanter).
Grädda i nedre delen av ugnen i ca 20-25 min (kolla av med stickprovet efter 20 min).
Låt kakan vila några minuter innan den stjälps upp på ett fat.
Låt smör och socker (och i mitt fall även riven vit choklad) koka ihop i en kastrull till glasyren.
Sänk värmen och tillsätt vaniljsocker, äggula och en tredjedel av kokosflingorna.
(Det gör inte så mycket om inte glasyren blir så vacker i konsistensen, det blir gott ändå ;-))
Häll glasyren jämnt fördelad över kakan. Låt kakan svalna och strö över resten av kokosflingorna.
Och lite strössel om du vill. Eller varför inte garnera med små marsipankycklingar till påsk?
Kram alla och ha en fin kväll!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar