onsdag 29 december 2021

Trevlig bokklubbsträff och recept på Karins goda saffranspannkaka.

För ett tag sedan, så samlades vi i vårt lilla trevliga bokklubbsgäng. 
Denna gång var vi hemma hos Karin, där vi först blev bjudna på glögg och 
därefter en mustig kantarellsoppa med kex, ostar och gott öl. 

Till kaffet fick vi en utsökt saffranspannkaka med sylt från Gotland och vispad grädde. 

Många samtalsämnen, finfina boktips och en mycket trevlig eftermiddag tillsammans med härliga vänner. Vi saknade dock vår kära Ingela som numera bor i Stockholm och som hade svårt att komma just denna gång. 

Tack Karin och ni andra!!!

Såååå gott! Jag gjorde denna goda dessert igårkväll.
Den gick åt i ett nafs och uppskattades av alla!
Här kommer receptet:

Ingredienser

Till servering

KÖP RECEPTET

Tillagning

  • 1. Häll gröten i en bunke.
  • 2. Mortla saffran och 1 msk socker till ett fint pulver och rör ner i gröten tillsammans med resterande socker.
  • 3. Rör ner ett ägg åt gången till en jämn smet.
  • 4. Sätt ugnen på 200 grader.
  • 5. Häll kokande vatten över mandeln. Häll av vattnet och dra av skalet. Hacka mandeln grovt och blanda ner den i smeten.
  • 6. Häll smeten i en bakplåtsklädd ugnsform (ca 30x20 cm). Grädda i nedre delen av ugnen i 30 minuter.
  • 7. Servera ljummen med sylt och lättvispad grädde.
 

    



 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar