fredag 1 februari 2019

Fika med trevligt sällskap!

Fredagen är här och med den lite ledighet och avkoppling.
Igår hade jag en kär vän på fikabesök. Jag bakade en Ambrosiatårta, en klassiker från "Sju sorters kakor". Enkel att baka, få ingredienser som man alltid har hemma och uppskattad av alla. Johanna kom hem från sin föreläsning lagom till att också kunna vara med. Vi hade mycket att prata om och kul hade vi.  

Recept på Ambrosiatårta
    
Ambrosiatårta, 8 portioner
2 ägg
1,5 dl socker
1,5 dl mjöl
1/2 tsk bakpulver
125 g smält, avsvalnat smör
Glasyr:
3 dl florsocker
2-3 msk vatten
syltat apelsinskal
Smöra och bröa en rund form med avtagbar kant.  Vispa ägg och socker fluffigt. Tillsätt mjöl, bakpulver och smör.  Häll upp i formen, grädda i nedre delen av ugnen, 150 grader, 25-30 minuter. Låt svalna helt innan du brer på glasyren. Om man inte har syltat apelsinskal hemma så brukar jag hälla lite strössel över glasyren istället.


Servera en stark kopp kaffe till denna delikata, men ack så söta kaka.


Ikväll blir det dammiddag tillsammans med ett kärt "gammalt" gäng. Det lär bli mycket prat och många skratt och säkert något gott att äta,


Kram på er och njut av er fredag!
@nneli
 
 
 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar