Jaha, då var det dags för lite mera snö, denna onsdag.
Idag har jag varit på handledning i Lund tillsammans med kolleger.
Jag fick god hjälp i ett ärende, vilket känns bra.
En hamburgare från Max fick bli lunchen.
Igår kväll var vi hemma hos ett av paren i vårt festfixargäng.
Vi blev bjudna på en av de godaste fisksopporna som jag har ätit, tillsammans med gott bröd, ost och öl. Till kaffet serverades en saftig och god morotskaka.
Vi planerade och fick en hel del gjort förutom trevligt umgänge.
Kul att även lära känna familjens fina hund,
Agnes som faktiskt låg vid mina fötter hela kvällen.
Så söt!
Värdinnan har delat med sig av det goda receptet och jag delar självklart med mig till er:
Fisksoppa (ca 4 portioner)
400 g Torskfilé
1 st Gul lök
1-2 st Vitlöksklyftor
1 skvätt Vitt vin (ganska stor)
1 st Fiskbuljong
Cayennepeppar
2 krm Citronmeliss (eller pressad citron)
2 pkt Krossad tomat (basilika)
3 dl Vispgrädde
1 dl Heinz Chilisås
Salt,
Peppar
Klippt
dill (rikligt)
Räkor
eller crabsticks efter tycke och smak
1.
Hacka löken. Stek den i
lite olja tillsammans med pressad vitlök i en stor kastrull.
2.
Häll i en (stor) skvätt
vitt vin, tillsätt buljongtärningen, cayennepeppar och citronmeliss och låt
sjuda i ca. 10 minuter
3.
Skär fisken i bitar, ca 3
x 3 cm
4.
Lägg ner fisken i grytan,
tillsätt grädde, chilisås, krossade tomater, salt och peppar. Koka i svag värme
ca. 10 minuter.
5.
Lägg till sist i dill och
ev. räkor eller crabsticks. Smaka av.
Serveras med pressad potatis och
vitlöksbröd
En kopia av Agnes. |
Agnes "sover räv". |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar