tisdag 15 april 2014

Krisptårta och några andra bakverk till påsk.

Idag tog jag ett par timmars flexledigt på eftermiddagen för att hinna njuta lite av det vackra vädret och även hinna ta en fika med mor och dotter. Vi hade som vanligt mycket att prata om och till kaffet smakade det utmärkt med Johannas nybakade bullar och min rulltårta. 

Nedan en bild på den goda krisptårta som flera av er har velat ha receptet på.
Här kommer det:

Marängbottnar:
4 äggvitor
3 dl socker
3 dl rice krispies

Fyllning:
4 äggulor
1 dl socker
1 dl grädde
1 msk vetemjöl
100 gr smör
rivet skal och saft från en halv citron

Garnering:
4 dl vispgrädde
25 gr mörk choklad
ev. några marsipankycklingar

Klä en långpanna med bakplåtspapper.
Vispa äggvitorna hårt och tillsätt sedan sockret och vispa vidare till en fast smet. 
Tillsätt puffarna försiktigt. Blanda och bred ut på plåten.
Grädda i 125 grader ca 1 timme. 
Stäng av värmen och låt stå kvar ca 15 minuter i ugnen. Stjälp upp kakan och låt den svalna.

Koka upp alla ingredienser till fyllningen och rör sakta hela tiden. När krämen börjar tjockna så sänk värmen och låt sjuda någon minut till. Tillsätt därefter smöret och citronsaft/skal.

Dela marängbotten på mitten. Bred över den avsvalnade krämen och lägg sedan på den andra halvan.
Vispa grädde och bred över och dekorera till sist med smält choklad.
Ät helst upp tårtan inom fyra timmar för den kan sjunka ihopa lite och har en tendens att "smälta" efter ett tag. Det är dock absolut inga problem att äta upp den snabbt. Promise! Hehe... 


De här små fågelbona gjorde jag förra året om  ni minns. Smält choklad över vattenbad och tillsätt cornflakes. Forma till små bon och när bona har svalnat och stelnat så lägg i några "fågelägg". Klart! 

En annan av förra årets enkla påskfavoriter. En helt vanlig kladdkaka, sikta över florsocker, ta ett halvt kinderägg och fyll med t.ex Anthon Berg ägg.
Lycka till och ha en fortsatt bra tisdag! 




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar