En långhelg är förbi och den har gått i vårens tecken.
Vi har hunnit med att träffa familj och vänner, ätit och druckit gott,
fixat i trädgården, solat, läst, promenerat och vilat.
Vi har bl.a ätit nedanstående laxrätt.
Så enkel och god när fantasin, orken och tiden inte finns.
Lägg laxfile´r i portionsbitar i en smord, eldfast form.
Häll på hemlagad pesto ( självklart så fungerar det med pesto på burk också 😉).
Salta och peppra.Tillsätt grädde ( matlagningsgrädde eller vispgrädde )
efter tycke och smak. Riv lite ost över.
In i ugnen ca 20 minuter 200 grader.
Servera med hemlagat potatismos, färsk sparris med lite olja,
flingsalt och rostade solroskärnor samt ev. en grönsallad.
Det har även blivit en och annan whisky. 😊 |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar