tisdag 4 juni 2013

Andra dagen med slottsbesök och åktur i London Eye.

Efter en god natts sömn begav vi oss ut för att äta frukost och titta lite närmre på den vackra kuststaden Brighton.  Vi fick lite tips på sevärdheter av vår snälla och sympatiska B&B värd Markus.( Han fick ett  smeknamn också men det skriver jag inte här.....)

Vi åt en traditionell engelsk frukost. Mitt ressällskap drack kaffe och jag drack varm choklad med liiiite grädde.
Efter den stärkande frukosten begav vi oss ut på sightseeing i Brighton. Bl.a besökte vi detta spektakulära slott som lät byggas till Prins Georges ära, prins av Wales. Ett enormt stort slott med tinnar och torn och mycket speciell och påkostad inredning.  
Här har vi den lilla matsalen. Otroliga kristallkronor och de största öppna spisar som man kan tänka sig fanns i de flesta rum.   
Det var förbjudet att fotografera inomhus men tror ni att detta hindrade mig? Jennifer och mor gick undan och kände inte mig just då. 


Lilla mor på piren i Brighton. Soligt och fint men ganska kallt.



En övergiven solstol på piren.
Efter att vi hade checkat ut från vårt B&B och tagit farväl av vår nye vän Markus begav vi oss av på nya äventyr. Här fick jag syn på en gammal järnvägsstation och jag"tvingade" Jennifer att stanna där en stund.  


Det var fantastisk utsikt vart man än tittade.


Nu har vi kommit fram till London och efter incheckning på vårt nya B&B, hos underbara Lynne är vi här redan på väg med tåget in till centrala London.
Mor och Jennifer har fått syn på något mycket intressant.


Vi åkte London Eye,förstås.  Titta där är den ju.....


Fantastiskt fin utsikt.

Jag poserar ivår "hytt" på London Eye.

Jag träffade Beckham.

Jag och Big Ben poserar.
Två sevärdheter på samma bild.
Utsikt från London Eye.

Bara en utsiktsbild till.

Efter att vi hade strosat runt i London by night tog vi buss och tåg tillbaka till vårt B&B. Nu var det skönt att krypa till sängs efter en dag fylld av upplevelser och många sevärdheter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar