lördag 8 juni 2013

Oxford och lite fina balminnen.

Efter att vi varit i trakterna kring Highclere Castle en halv dag styrde vi kosan mot den gamla historiska staden Oxford. Om man skall fortsätta på temat film och Tv-serier så har ju alla "Kommissarie Morse" och "Kommissarie Lewis" och "Unge kommissarie Morse" avsnitten spelats in. Det gör ju inte saken sämre,tycker jag som är "very fond of" engelska TV-serier.

Den här stora kullen var den första vi såg när vi hade parkerat och kommit på plats i den gamla,fina och anrika universitetsstaden Oxford. 
Massor med vackra,gamla byggnader och universitet vart man än såg. Jättefint väder och mycket folk.
Museum of Oxford, en av alla berömda sevärdheter.



Detta universitetet finns med i några av Kommissarie Morse avsnitten.

Detta är "Hertford Bridge" eller "The bridge of sighs". Här under denna bro gick Morse och Lewis i bl.a avsnittet som heter "Service of all the dead". Den är även med i några andra Morse-avsnitt.
Stadsvy från Oxford.

Typisk Oxfordbyggnad.

Denna byggnad är med i ett avsnitt av "Unge kommissarie Morse" som nyligen visades på SVT.

Detta är "Sheldonian Theatre". Finns med flera scener i flera olika avsnitt bl.a i "Twilight of the Gods" där någon blev skjuten.
Stora stenhuvuden utanför Sheldonian.
Ett lite läskigt stenhuvud till.....
Jag tog ett foto av denna vackra klänning i affären Miss Selfridges i Oxford. (Serien Selfridges gillade jag också förstås.) Jag tyckte nämligen att den klänningen liknade Johannas balkläning. Se nedan. 
Johanna i sin balklänning för nästan exakt ett år sedan.
Här ser man baksidan av klänningen.
Jag älskar detta fotot....!!!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar