måndag 3 juni 2013

Första dagen på Englandsresan.

Nu tänkte jag att jag skulle berätta lite om vår Englandsresa med en liten bildkavalkad. Jag och min mor och svägerska Jennifer gav oss iväg på vår lilla resa i tisdags.


Här har Jennifer tagit plats bakom ratten på höger sida i vår svarta hyrbil. Detta är från Gatwick.
Först åkte vi till en underbar trädgård strax söder om London. Detta ställe hade det svenskklingande namnet " Nymans".
Vi strosade runt och njöt av engelsk trädgårdsmiljö och en fin gammal slottsliknande byggnad.
Här tittar jag fram bakom muren. Det fanns underbara väldoftande buskar och vackra träd och rabatter.
En port mot en underbar utsikt.
Jättestora rhodendendron i alla färger.

 Vi drack afternoon tea med scones, marmelad och jättegod clotted cream.  Det smakade utmärkt efter den fina trädgårdsvandringen.  Engelsmännen kallar detta för Cream Tea. (det är engelskt te med scones och tillbehör. ) Det tog lite tid innan vi förstod detta. Vi trodde att cream tea var tesorten.
Vi körde därefter vidare till Brighton,där vi checkade in på ett mysigt litet bed and breakfast. Efter en liten paus på våra rum begav vi oss med vår lilla Polo till det omtalade stället "Seven Sisters",där många omtalade filmer spelats in, bl.a "Stolthet och fördom". Jättekul att vara där och man kunde nästan känna stämningen från filmen.
Det var otroligt branta klippor med stup rakt ned mot havet. Det var bara vi tre där och en tysk ung kille som låg på klippan och läste. En så otroligt lugn och rofylld miljö.
Vi upplevde så många vackra miljöer på vår resa.


Vi stannade i en mysig, liten brittisk by där vi åt en klassisk fish and chips med en otroligt god citronlemonad till. Vi blev bekanta med en trevlig brittisk man och hans Jack Russel. han gav oss lite tips inför fortsättningen på vår resa.
När vi hade återvänt till Brighton gick jag ned en sväng till den berömda piren och insöp atmosfären och tog några foton förstås. Pariserhjulet "by night" ser vi här.

Ja, det var lite från första dagen på vår Englandstripp. Fortsättning kommer.....

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar