tisdag 18 juni 2013

Midsomerbesök igen.

Idag har jag arbetat och det är sista arbetsveckan innan semestern. Vi är inte så många på skolan, inga elever och bara några få lärare. Ganska lugnt faktiskt. Jag har rensat och sorterat och gjort så fint på mitt arbetsrum. När jag kom hem var det skönt att sitta ute en stund efter middagen och njuta av den härliga sommarkvällen.

Läste precis i tidningen att nästa tisdag är "Morden i Midsomer" tillbaka med fyra nya avsnitt. Då kom jag på att jag nog inte har visat klart fotona från när jag var i Midsomerbyarna i England.
Nej, inte fler bilder därifrån, tänker ni säkert. Jag lovar, detta blir de sista därifrån. (tror jag i alla fall)

På väg in i nästa by........
Underbart söta hus överallt.......
Fina grusgångar.  
En lite annan typ av hus.
Så himla mysigt. Man skulle kunna flytta in direkt.
Flera av dessa hus har varit med i olika avsnitt av Morden i Modsomer och det var så kul att strosa runt här och bara njuta av atmosfären.  
Nu åker vi till nästa by. Häng med.....

Underbart vacker väg dit. Dock ganska smal också dessutom köra på "fel sida" av vägen. Jennifer klarade dock detta galant. Hon fick lite hjälp av mig ibland avseende vilken sida hon skulle köra på och någon gång växlade jag. Då kunde det låta så här: Jennifer,trampa ned kopplingen och så växlade jag. Då var mor alldeles tyst i baksätet. Hihi,stackaren.  

Så underbara hus, det ena sötare än det andra. Vi märkte dock inte av några mord även om det var lite folktomt.
Även här i England fanns det fina gula rapsfält.
Nästa stopp på vår Midsomertur blev Causton eller som den heter i verkligheten,Wallingford.
Om ni tittar noga på denna bild över torget i Wallingford så ser ni mor och Jennifer sitta på en bänk och dricka kaffe.  De var inte lika galna som jag som sprang runt hela tiden och skulle se mer och mer.

Här bakom denna dörr, på teatern arbetade Cully, Barnabys dotter.

Baksidan av teaterbyggnaden.
Därefter åkte vi till byn med dubbelnamnet, nämligen Brightwell cum Sotwell. Den ena halvan av byn hette Brightwell och den andra hette Sotwell. Det var också en fin by med bl.a en gammal stenmur, en kyrka och  vackra trädgårdar. 


MUREN,gammal och fin.

Jag var förstås ute och frågade en man som arbetade i sin trädgård efter platser där Midsomer-inspelningarna skett. Vi körde iväg på en speciell väg och där hittade vi en rask dam på promenad som kunde berätta ännu mer. 


Det här huset finns med i ett avsnitt av Midsomer och de två buskarna vid dörren har varit kända och människor har åkt hit för att titta på dessa och huset. Det visste inte den nya ägaren och klippte ned dem rejält när han flyttade in. Eller det kanske var precis därför som han gjorde det. Probably....
Mor och jag är modiga och poserar i en av Midsomerbyarna.
Så jädrans fint!!! 
En vacker grind vid den gamla muren. 

Såja, nu tror jag inte att ni vill se mer från dessa byar. Resten av bilderna får jag sitta och njuta av själv när jag ska ta mig igenom några av de 100 DVD-filmerna som jag har med "Morden i Midsomer" avsnitt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar