Har ni ätit några fastlagsbullar idag?
När jag kom hem från arbetet blev det cup-cakebak
som vi gjorde som små semlor.
Det var Johannas ide´och hon hade hittat receptet.
De blev jättegoda, små och ganska söta, eller hur?
Med mycket kardemumma i smeten smakade
de faktiskt som små semlor.
|
Här kommer receptet på de små sötnosarna:
2 ägg 1,5 dl socker 50 gr smör 1,5 dl mjölk 2,5 dl vetemjöl 1,5 tsk bakpulver 1 nypa salt 2 tsk kardemumma
Fyllning: Mandelmassa och grädde
Garnering: Florsocker
Ugn: 200 grader
Vispa ägg och socker. Smält smör och tillsätt mjölken. Häll smörmjölken i äggblandningen. Tillsätt de torra ingredienserna och rör ihop till en smet. Fördela smeten i formarna och grädda i ca 10-12 minuter.
Låt svalna helt och skär sedan av toppen och lägg en klick mandelmassa blandad med mjölk där. Lägg på vispad grädde. Sätt på toppen och sikta över lite florsocker.
Klara att avnjuta. Lycka till och kram på er!
|
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar