tisdag 17 februari 2015

Cup-cakes semlor denna fettisdag!.

Har ni ätit några fastlagsbullar idag? 
När jag kom hem från arbetet blev det cup-cakebak 
som vi gjorde som små semlor. 
Det var Johannas ide´och hon hade hittat receptet.
De blev jättegoda, små och ganska söta, eller hur? 
Med mycket kardemumma i smeten smakade 
de faktiskt som små semlor.   







Här kommer receptet på de små sötnosarna:

2 ägg
1,5 dl socker
50 gr smör
1,5 dl mjölk
2,5 dl vetemjöl
1,5 tsk bakpulver
1 nypa salt
2 tsk kardemumma

Fyllning:
Mandelmassa och grädde

Garnering:
Florsocker

Ugn: 200 grader

Vispa ägg och socker. Smält smör och tillsätt mjölken.
Häll smörmjölken i äggblandningen.
Tillsätt de torra ingredienserna och rör ihop till en smet.
Fördela smeten i formarna och grädda i ca 10-12 minuter.

Låt svalna helt och skär sedan av toppen och lägg en klick
mandelmassa blandad med mjölk där. Lägg på vispad grädde.
Sätt på toppen och sikta över lite florsocker.

Klara att avnjuta.
Lycka till och kram på er!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar