torsdag 27 augusti 2015

Plommonmarmelad.

Hej på er alla! Ni har kanske redan gått och lagt er. 
Här kommer ett ganska sent inlägg från mig. 
Jag lovade er ju receptet på min plommonmarmelad med kanelsmak. 

Det var Opalplommon från våra två små träd som jag använde. 
Victoriaplommon är dock ännu bättre att använda till detta recept.

Håll tillgodo.

 Plommonen innan jag kärnade ur dem och lade dem i grytan.  

Marmeladkokning pågår.


Mitt recept på plommonmarmelad med kanel.

2 liter urkärnade plommon
2 dl vatten
10 dl socker (jag tog lite mindre än vad som rekommenderas)
5 mandlar från plommonkärnans mitt
Kanel

Kärna ur plommonen
Lägg dem i en gryta tillsammans med vattnet
Låt koka upp och tillsätt sockret.
Koka kraftigt ca 15 minuter.
Krossa plommonkärnorna ( med en hammare) och tag ut mandlarna.
Hacka dessa och häll ned i plommonblandningen.
Låt koka en stund till. Gör marmeladprovet.
Häll upp på rena och varma burkar.
Strö över kanel och sätt på locken.

Mmm, jättegott till nybakade bullar med ost.

Lycka till och gonatt!

Ikväll har jag varit på två trädgårdsvisningar och
själv visat vår trädgård för ett mycket trädgårdsintresserat gäng.
Mer om detta i ett senare inlägg.

Kram/@nneli

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar