söndag 11 augusti 2013

Allsång och smörgåstårta en skön sommarkväll.

Dessa fantastiska liljor har mina föräldrar i sin prunkande trädgård. De blommar varje år. 

Deras hund Fritz är alltid pigg på ett leka. Han tittar här med bedjande blick och hoppas på bus och lek.


Hej på er alla mina fina bloggläsare!
Jag och Johanna är ute på en liten tur för att hälsa på mormor och morfar och senare idag även farmor och farfar. Vi kom till mina föräldrar igår och blev då bjudna på en av mina favoriträtter från barndomen. Kalvkött med pepparrotssås,mjölig potatis, palsternacka, morötter och purjolök. Så jädrans gott!! Till fikat hade vi hallontårta och danska wienerbröd.

På kvällen var mor och jag på Allsångskväll. Efter att det hade regnat hela dagen blev det soligt och fint väder vid sjutiden. Det var mycket folk som hade samlats för Allsången och vi sjöng glatt med i gamla låtar som t.ex "Trettifyran", "Calle Schewens vals" och "Det är dans på Brännö brygga". Vi gick även runt och tittade i Elfstrands krukmakeri. Vi tittade i hans gamla gästböcker och tänkte tillbaka på när vi var i hans krukmakareverkstad och köpte hans krukor,tuppar och annat fint som på senare år blivit både värdefulla och eftertraktade. 


Exempel på Albert Elfstrands krukmakerikonst.
Mor och jag hade egna stolar med oss till Allsången.
Jag poserar utanför Elfstrands krukmakerimuseum.
Musikanterna gör sig redo för akt två av Allsången. 

Med varsitt program i handen så var det enkelt att sjunga med.

Efter detta "kulturella" event återvände vi hem till min far och Johanna som väntade med god smörgåstårta som mor hade gjort tidigare.


MUMS!!!


    

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar