fredag 23 augusti 2013

Sofiero som blev Heidis Plantskola i Löddeköpinge.

Idag skulle mor och jag åka till Sofiero och njuta av den årliga trädgårdsfesten där. Men det enda som vi fick njuta av var bakdelen av en Skoda i en milslång kö på E6:an.

Vi tittade även på fin utsikt över den skånska slätten och det var fint den första timmen. sen blev det ganska långtråkigt faktiskt. Mor och jag hann i alla fall prata om en massa olika saker och det är ju allid trevligt.
Det var en lastbil vars last bestående av halmbalar börjat brinna. Det tog det stackars räddningsmannskapet 6 timmar att få ordning på detta.  
Här är Skodans bakdel......


Vi köpte kakor med oss hem.

Mjukglassen smakade bra tillsammans med kaffe. Vi stannade på första bästa cafe´och fikade efter timmarna på E6:an. Jag kan säga att det smakade utmärkt.

Eftersom det inte blev någon trädgårdsfest på Sofieo detta år så körde vi till Heidi Palmgrens fina plantskola i Löddeköpinge istället.

Körsbärsbenveden när den är som vackrast.  

Vackra rostiga fat och krukor tillsammans med diverse buddhafigurer och annat fint.   

Titta Anneli, den här kudden är gjord av rostig plåt. Tänk vad de kan hitta på....kanske inte så skön att lägga huvudet på,dock.  

Fler vackra stilleben med rostigt och grönt. 

Vatten,krukor,speglar och små söta grodor.

En svart kotte köpte jag och det blev även en vit, jättevacker utomhushibiscus. 

En söt katt fanns där också, men den var inte till salu.


Vi tackar Heidi och hennes personal för ett trevligt besök bland alla fina saker och blommor. Hit ska vi åka fler gånger, sa mor. Ja, det blev en bra eftermiddag ändå.


Lite Ernst över det här "påklädda" klotet,eller hur? 
Den här vackra dahlian baxade vi in i bilen och mor var nöjd med att få ännu ett fint exemplar till samlingen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar