fredag 6 december 2013

Julmarknad på Katrinetorp och julbord på Ikea.

Jodå,det blev ett trevligt besök på Katrinetorps julmarknad igår tillsammans med min mor. Vi trotsade vädrets makter och var på plats där när de öppnade klockan tolv.
I denna underbara herrgårdsmiljö strosade vi runt och insöp julstämningen. Vackra antikviteter, mat,ljus och juldofter i varje vrå. 
När vi kände oss nöjda så bokstavligt talat "flög"vi  ut till parkeringen. Mor fällde upp sitt paraply och det kanske hon inte skulle ha gjort....???!!! Som vi skrattade!
Det var lite Mary Poppins över det hela! Hihi!!

Nåväl, vi kom fram till bilen och hamnade till sist på IKEA där vi startade med julbord. Så gott det var i år.
Där fanns allt som man kan önska sig av ett julbord och det var lagom antal rätter. 6 sorters sill bl.a  min favorit (Brantevik), matjes cheesecake, olika inläggningar, köttbullar, Janssons frestelse, sirapsstekt fläsk, varmrökt lax, gravad lax, bröd,ost och mycket annat.
Ostkaka med vispgrädde och jordgubbssylt och ris a´la Malta med saftsås som dessert. 

Mätta och belåtna gick sen vi en liten inköpsrunda. Förutom murgröna och andra blommor så blev det förstås ljus i olika storlekar och även lite andra saker.

Jag berättar mer snart och visar bilder från vår dag i Malmö. 

Idag har det fortsatt att blåsa som tusingen. I eftermiddags kom Jakob hem och hälsade på. Han hade varit hos tandläkaren och sen kom han hem till oss och åt en sen lunch och fikade och umgicks. Jag känner mig lite krasslig idag med halsont och huvudvärk så det fick bli kebabpizzor med god sås till middag. Det var ingen som blev besviken över detta middagsval...
Nu väntar Idolfinalen och vi hejar på KEVIN!!! 

Kram på er och njut av er fredagskväll!               

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar