tisdag 11 oktober 2016

Kycklinggratäng med tomater från egen odling.

Gokväll i stugorna! 
Jag kom hem sent från arbetet ikväll också. 
Idag hade nämligen jag och Åsa vår första föräldrautbildningskväll i 
ABC, Alla Barn i Centrum.
2,5 timmes utbildning och då ingick en fikapaus med frallor och kaffe. 
Jättetrevligt att träffa gruppmedlemmarna och Åsa och jag kommer att fixa detta på ett bra sätt tillsammans, hoppas och tror jag.

Jag måste bara tipsa er om en god kycklinggratäng som vi åt i förra veckan. Bryn kycklingfile´er och stek dem nästan klara i smör. Lägg över i en gratängform och häll på matlagningsgrädde.Blanda med kycklingfond, pressad vitlök, salt, peppar och dragon. Halvera körbärstomater och lägg på. Hyvla till sist över parmesanost. 
Grädda i ugn 175 grader ca 15-20 minuter. Alla i familjen gillade den.  



Egenodlade tomater, mozarella med olivolja och persillade smakade utmärkt till.


Just nu i köksfönstret. 



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar