måndag 27 april 2015

Recept på fisksoppa.

Här kommer mitt utlovade recept som från början är Anna Bergenströms men som jag har ändrat om liiite:

Klassisk fisksoppa för 4 personer
1 finstrimlad purjolök
2 skivade vitlökar
1 kuvert saffran
0,5 tsk hela fänkålsfrön
3 msk vetemjöl
1,2 liter vatten+2 fiskbuljongtärningar
2 burkar krossade tomater
1,5 dl vispgrädde
500 gr fiskfile´som t.ex lax, torsk eller annan fisk eller blandat.
Persilja, räkor och citron

Fräs purjo och vitlök i smör.
Tillsätt saffran, fänkål och mjöl och rör om.
Späd med vatten, lägg i buljongtärningarna och låt koka i 8-10 minuter.
Häll i grädden och tomatkrosset och låt koka upp på nytt.
Dela fiskfileerna i mindre bitar och lägg dem i den 
kokande soppan i ca 5 minuter.

Lägg sist i räkor om ni önskar och pressa i lite citron. 
Servera med en hemmagjord aioli och bröd.

Smaklig spis!!


I lördags skivade jag franskbröd och bredde på vitlökssmör och
soppan serverades med vitt vin. Supergott!

Lycka till med soppan! Den går inte att misslyckas med.
Jag har gjort den massor av gånger och den är en favorit här hemma.

Nu fortsätter kvällen här med kaffe.
Johanna är i Lund och firar att dagens tenta är avklarad.
Mårten har precis klippt våra ca 1500 kvadratmeter gräsmatta och är äntligen på väg in.

Kram på er! 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar