torsdag 30 januari 2014

Lunchgäster och recept på en god banan-kolapaj.

Idag har jag haft min mor och min moster på lunch härhemma. Johanna var också hemma och  roade sig tillsammans med oss. 
Moster Ingrid hade med sig en massa spännande hemlagade sylter och marmelader av olika slag. Bl.a dolde sig följande i burkarna: sylt på gula hallon, plommonmarmelad, hallonmarmelad med ingefära och lingonsylt.  
Johanna och jag bjöd de glada systrarna på fläskytterfile med sallad,potatis och riktigt god sås ( sky, matlagningsgrädde, lite vinbärsgele´, kinesisk soja och viltfond.)   

Jag dukade med mina nya "Mon Amie" mattallrikar (köpta för ännu ett presentkort) och elefantservetter.

Till dessert hade vi banan-kola paj med vispgrädde. Här är den halvfärdig... 

Och här är den klar att avsmakas. Receptet kommer lite längre ned på sidan.

Dagens glada och trevliga lunchgäster. 

Efter middagen tittade vi på en massa foton från resor och fester där mor och moster Ingrid har varit med.


Här kommer mitt recept på banan-kola pajen som vi åt idag:

Till 1 paj behövs följande:

175 gr smör som smältes
Blanda det smälta smöret med 14 finkrossade Digestivekex
Platta ut smeten i en form med avtagbar botten. Grädda i 175 grader ca 10 minuter.

Koka en burk kondenserad mjölk i vatten som täcker burken under hela kokningsproceduren. Den ska kokas 2-3 timmar.
Låt kolakrämen svalna och bred sedan denna över den avsvalnade botten.
Skiva 2 bananer och lägg på kolakrämen.
Vispa 2 dl grädde och bred över bananlagret.
Dekorera med lite hackad choklad eller lite kakaopulver.

Klar att servera tillsammans med en  kopp starkt kaffe. Kakan är väldigt söt men en liten bit till fikat passar utmärkt.
Lycka till!
Trevlig kväll på er så hörs vi snart igen....





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar