måndag 25 april 2016

Kyckling/laxrecept med bl.a savoykål.

Jag lovade er receptet på min kycklingrätt som vi åt igår.
Det blev faktiskt riktigt gott så här kommer receptet för 4 personer. Receptet är egentligen för kyckling men jag testade lax istället eftersom vi åt kyckling i lördags.
Det gick alldeles utmärkt, så lax eller kyckling går bra vilket som.
Byt endast ut kycklingen mot 4-6 laxfilee´r om ni vill testa detta istället.
Tänk även på att byta ut hönsbuljongtärningen mot en fiskbuljongtärning.

Lycka till och smaklig måltid. 


Ingredienser

400 g pasta
400 g savojkål
4 kycklingfiléer, á 150 g
1 schalottenlök
1 vitlöksklyfta
3 msk olivolja
3 dl vispgrädde
1 hönsbuljongtärning
1 tsk dijonsenap
50 g riven parmesanost
Rivet skal av ½ citron
1 tsk pressad citron
1 tsk salt
2 krm nymald svartpeppar


Krämig citron- och kycklingpasta med ­savojkål

Gör så här:
1. Ansa och strimla kålen. Skär kycklingen i mindre bitar. Skala och finhacka schalottenlök och vitlök.
2. Stek kycklingen gyllenbrun i 1 msk olja. Lägg åt sidan. Stek lök och vitlök 2–3 min i 2 msk olja. Tillsätt kålen och stek ca 5 min. Häll över grädden och tillsätt ­buljongtärningen. Låt sjuda ca 10 min.
Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Låt rinna av.

4. Blanda ner senap, parmesan, citronskal och citronsaft i såsen. Krydda med salt och peppar. Vänd ner kyckling och pasta och servera.
Så här ser min variant ut med lax och klyftpotatis.
Så gott med savoykål. Ni måste testa.

Ikväll ska jag ut och så lite mera grönsaker i de nya pallkragarna.
Rädisor och sallad har redan kommit upp.

Ha en fin kväll och glöm inte att titta på "Vem bor här"?
Det ska i alla fall jag göra.

Kram/@nneli




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar