Det blev faktiskt riktigt gott så här kommer receptet för 4 personer. Receptet är egentligen för kyckling men jag testade lax istället eftersom vi åt kyckling i lördags.
Det gick alldeles utmärkt, så lax eller kyckling går bra vilket som.
Byt endast ut kycklingen mot 4-6 laxfilee´r om ni vill testa detta istället.
Tänk även på att byta ut hönsbuljongtärningen mot en fiskbuljongtärning.
Lycka till och smaklig måltid.
Ingredienser
400 g pasta
400 g savojkål
4 kycklingfiléer, á 150 g
1 schalottenlök
1 vitlöksklyfta
3 msk olivolja
3 dl vispgrädde
1 hönsbuljongtärning
1 tsk dijonsenap
50 g riven parmesanost
Rivet skal av ½ citron
1 tsk pressad citron
1 tsk salt
2 krm nymald svartpeppar
Krämig citron- och kycklingpasta med savojkål
Gör så här:
1. Ansa och strimla kålen. Skär kycklingen i mindre bitar. Skala och finhacka schalottenlök och vitlök.
2. Stek kycklingen gyllenbrun i 1 msk olja. Lägg åt sidan. Stek lök och vitlök 2–3 min i 2 msk olja. Tillsätt kålen och stek ca 5 min. Häll över grädden och tillsätt buljongtärningen. Låt sjuda ca 10 min.
Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Låt rinna av.
4. Blanda ner senap, parmesan, citronskal och citronsaft i såsen. Krydda med salt och peppar. Vänd ner kyckling och pasta och servera.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar