fredag 11 oktober 2013

Bokklubb,so nice..... Och nu fredagskväll.

Igår kväll hade vi bokklubbsmöte hemma hos mig. Fyra glada damer kom och förgyllde torsdagskvällen, alltid lika trevligt att träffas.

Kvällens tema var ÄPPLE när det gällde dukning, drink och dessert i alla fall.


Vi startade med en äppeldrink med granatäppelkärnor som dekoration ( Johannas ide´). 


Till detta blev det Brie med tomat och basilika och olivolja. Den får ni dock inte se på någon bild. Den skulle vara i ugnen ca 3 minuter. Jag satte ingen timer, utan tänkte att det fixar jag ändå. Men när alla kom och snacket var igång så blev det ju inte så. Hela osten smälte. Mina tåliga och snälla gäster skrapade upp osten från fatet och tyckte att det smakade bra, trots allt. 
Ok då, här kommer en bild. (en liten en)

Sen blev det laxgratäng med skirat smör, spenat och rose´vin. Denna rätt uppskattades. SKÅL!!

Till dessert hade vi äppelkaka med vaniljsås och kaffe. 

Jag köpte denna bok till alla och hoppas nu att den ska falla oss i smaken. Den heter "Ta hand om min mor" och ligger på Gleerups pocket topplista. Det är en koreansk författare som heter Kyong-sook Shin och det ska bli spännade att se om boken når upp till våra förväntningar.


Efter en trevlig kväll med prat (lite bokprat men mest annat), skratt, mat och dryck bokade vi självklart en ny bokträff. 

Jag fick väldoftande och fina presenter och blommor av mina gäster bl.a den här ståtliga och rikblommande vita rosen. Jag fick dessutom andra fina blommor, doftljus,doftpåse och servetter och ljus. 


En av oss (Ingela) har ju börjat arbeta i Stockholm. Lite avis faktiskt. Förra lördagen var hon på Svenskt Tenn och drack champagne. Det ska jag också snart......

Idag är det FREDAG kära vänner!!!        

Vi äter rester, dricker vinslattar och tittar på fotboll och Idol och har det allmänt bra denna fredagskväll. Det hoppas jag att ni också har......... Kram <3 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar