söndag 21 april 2013

Söndag med trädgårdsarbete och kändismöten.


Vilken härlig solig morgon att vakna till idag. Bilden nedan är dock från den vackra solnedgången när vi körde hem igår kväll. Bilden är tagen genom bilrutan när vi närmade oss Dalby. 

Idag blev det en massa fixande i trädgården. Jag planterade lite nytt och fick bort det mesta av ogräset i den stora rabatten i alla fall. Ska fortsätt i morgon.

Jakob kom hem och förgyllde vår tillvaro denna fina söndag. Han är extra glad dessa dagar för han har fått veta att han ska vara placerad i Lund resten av studietiden också. Det har varit lottning bland alla läkarstudenterna som vill vara i Lund. De andra alternativen är Helsingborg och Malmö.  
Både han och flickvännen fick stanna i Lund vilket de blev jätteglada över.
Det blev grillpremiär idag och på grillen la vi marinerade pepparbiffar som blev supergoda. Med hemmaslagen bearnaisesås, sallad och pommes friterade i den gamla trotjänaren blev det en riktigt smaskig måltid. Desserten bestod av färska jordgubbar, som verkligen smakade som jordgubbar ska smaka.  
Jättegoda jordgubbar till dessert idag.

Solnedgång över Dalby,lördagen den 20 april..
Mitt inköp i lördags. En jättestor rostig ljuslykta som i sommar ska hänga i ett träd i trädgården och lysa vackert i mörkret.  Nu hänger den dock tillfälligtvis i ett fönster inomhus.
Den här fina ljuslyktan/skålen i tenn köpte jag också under min fredagsshopping.  Den ger ett fint milt sken.  
När Jakob hade åkt hem till Lund igen och jag var klar i trädgården blev det en snabbdusch och sen körde jag och hämtade upp min mor och sen körde vi vidare till Hörby.
Nu är vi framme i Hörby.

här är en bild på Jakob på väg hem till studentlyan efter en dag hemma hos oss. Måste du ta foton nu,mamma när jag är stressad. Yes,I must.

När vi anlände till Hörby var Gamla Torg fyllt med människor. Det var grannyra på Postkodlotteriet och några bekanta till min mor hade chans att vinna miljonbelopp.
Detta ville vi inte missa och dessutom var det underhållning av Pudlarna ( eller rättare sagt "The Poodles"). Extra kul är det ju att sångaren Jacob faktiskt är från Sjöbo och att jag gick i parallellklass med hans bror, Jonas i grundskolan.
 
Jacob Samuel sjunger den nya VM-låten inför slutspelet i Stockholm. Låten heter "En För Alla För En".

Det var trolleri av Tobbe ( trollkarl) som även var kvällens konferencier.
Tobbe Trollkarl i full gång med sina trolleritricks.

Den här tjejen från medlodifestivalen var också på plats med låten "Gosa". Hon heter Mary N´diay.

Det var TV-inspelning och guldyra när de få vinnarna denna gång fick dela på 60 miljoner kronor. En kvinna vann en bit över 22 miljoner och våra bekanta vann 10 miljoner. Största utdelningen till enskilda hittills i postkodlotteriets historia. Riktigt kul var det att vara med!
Massor med människor hade samlats på Gamla Torg i Hörby för att vara med om denna GULDYRA.

Magdalena Graaf, (snygg som vanligt) var förstås där.

Det var även Rickard Sjöberg ( Mr Postkod himself) samt Putte Nelson och Sandra Dahlberg.

Rickard Sjöberg var självklart på plats.

Putte Nelson och Maggan Graaf.

En närbild på Sandra Dahlberg.

D
Der regnade massor med guld över oss alla. Jag hade guld i håret och i skorna när jag kom hem. 
En glad Maggan Graaf i kvällsolen. Jag pratade med Maggan om hennes blogg och hon undrade om jag hade någon blogg och om jag kunde skicka adressen till henne. Riktigt kul....

Efteråt samlade småkillarna upp allt "guld" på marken. Se nedan.

Efter två trevliga timmar i kändissällskap och glada vinnares lag styrde vi kosan hemåt igen. Efter en lätt kvällsmat hos mina föräldrar körde jag hem. Jag berättade om söndagskvällens lilla äventyr och sen blev det TV och en lite längre tupplur i TV-fåtöljen. Jag vaknade nämligen klockan ett i en ytterst obekväm sovställning.  Då bloggade jag lite och läste i en deckare för att senare somna om igen.
Bilder från kvällen kommer dock inte förrän i morgon. Gonatt....

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar