söndag 7 april 2013

Söndag med både sol och lite värme och snö.

Söndag och ännu en ledig dag! Jakob kom hem i morse och sen stack han på tennisträning. När han kom tillbaka fick han (och resten av familjen) hemmagjorda köttfärspiroger och skinkgifflar. Så himla gott med ett glas iskall mjölk till eller kanske en öl.

Jag gör mina piroger/gifflar så här: Gör en vanlig vetedeg med lite grahamsmjöl i. Kavla ut trekanter och fyll med antingen köttfärsröra eller skinka och ost. Nyp ihop och låt jäsa ca 30 minuter. Pensla med ägg och sen in i ugnen ca 15 minuter i 225 grader. 
Tyvärr blir det ingen bild på dessa då de gick åt väldigt snabbt.


Eftermiddagen ägnades åt bokläsning,korsord,kortspel och fika. Idag blev det minsann en bulle med jordgubbsglasyr till kaffet. 
Jag måste bara säga att filmen som vi såg igår "En oväntad vänskap" var så bra. Klart sevärd och kan varmt rekommenderas. Jag trodde att alla redan hade sett den utom vi. Bra skådespelare och bra handling. Dessutom är jag förtjust i franska språket. Filmen får fem poäng av fem möjliga av familjen Rignell.
Goda bullar med rosa glasyr med jordgubbssmak.


Riktigt aprilväder var det idag när det från solsken snabbt övergick till blåst med dalande, stora snöflingor. Dock blev ingen snö liggande denna gång. ( som tur var)
Musse har hittat en ny favoritplats,nämligen i värmen på vår soliga veranda.

Här sitter hon i fönstret och tittar på skymningen, fast på denna bild ser det beckmörkt ut.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar