fredag 6 juni 2014

Nationaldagsfika och trädgårdsarbete.

Efter tre timmars trädgårdsarbete blev det välbehövlig vila i solstolen med nybakad rabarberpaj och kaffe inom räckhåll. 

Världens enklaste och snabbaste rabarberpaj och receptet kommer här:

Rabarberstjälkar skäres i bitar och läggs i ugnsfast form.
Strö på ganska mycket socker (rabarber ÄR sura) och lite potatismjöl.
In i ugnen ca 10  minuter i 200 graders värme.
Smält under tiden 100 gr smör och tillsätt knappt 3 dl vetemjöl och lite socker.

Bred smeten över rabarbern när du tagit ut formen ur ugnen. 

Riv en bit mandelmassa och strö över.  
In i ugnen igen ca 10-15 minuter 200 grader.
Ät pajen ljummen med glass eller vaniljsås.

Nu ska jag gå och fixa till mig inför kvällens festligheter.
Tjingeling och ha en fin kväll!
  


2 kommentarer:

  1. Godkväll.

    Vi har också fejjat i trädgården idag, finna alltid en massa o göra till sommaren känns det som.
    o avslutade med en kladdkaka och polkaglass, riktigt smarrigt!

    Hoppas ni får en trevlig helg :-D

    SvaraRadera
  2. Tack för din kommentar Camilla! Det låter som en riktigt god kombination med kladddkaka och polkaglass. Måste testas. Helgen har varit perfekt med många roliga saker. Hoppas att du också har haft det bra! KRAM

    SvaraRadera